Halk dilinde güzel ve anlamlı bir söz vardır."Sil baştan başlamak gerek bazen." Bursaspor bu hafta Kuşadası deplasmanında olacak. Lige tutunma mücadelesi veren rakibi karşısında mutlak 3 puan için mücadelesini yapacak. Evet Kütahya'da üzüldük ama, bu ligin açık ara favorisidir Bursaspor.

Gelecek yılların uzun vadeli hedeflerine odaklanmış büyük bir şehrin sevdalıları bu hafta da takımının yanında olacaktır.

Şimdi top Pablo Martin Batalla ve futbolcuların elinde.

Geçen hafta alınan mağlubiyetin takımın enerjisine ve mücadelesine olumlu etki yapmasını bekliyorum. Tersini düşünmek bile istemiyorum. Bursa şehri şampiyon olup bu başarıyı kutlama derdinde değil. Süper Lig'e giden yolda bir engeli geride bırakma derdinde. Sonrasında da yolumuz uzun ve zorlu.

Hafta içi basın mensuplarına açılan idmanda gördüklerimize biraz olsun sevindik diyebiliriz. İlk 11'de olma ihtimalleri olan Taha Can Velioğlu ve Vefa Temel çalışmalara katıldılar. Sakatlıkları geçmiş. Bu gelişme teknik ekip için elini güçlendiren gelişme oldu.

Bu takımın temel sorunlarının başında Kontenjan tercihi ve olası bir sakatlıkta yapılan tercihler oldu. Bu durumların olduğu tercihlerde sadece oyuncu değişiyor gibi görünsev de resmen oyun planı değişiyor Bursaspor'da.

Kuşadasıspor maçının da bu görüntüde geçmesi bekleniyor. Son haftalarda form düşüşü yaşayan tecrübeli bazı ayakların bu maça damga vurmasını bekliyorum.

Bu arada açılan idmanı seyrederken sadece çıplak gözle izledik ve süre dolduğu zaman ayrılmak durumunda kaldığımız bir süreç oldu. Bütün teknik ekip, idari menajer ve futbolcuların olduğu bir ortamda bir açıklama yapılmamış olmasına bir anlam veremedim. En azından kaptanlardan bir iki cümle duyabilseydik ve camiaya aktarabilseydik çok daha iyi olurdu.

İdmanı açmak iyi bir fikir olmuş ama uygulamada sıkıntı var gibi.

Kulüpteki diğer gelişmeler ise umut verici. Kombine kampanyası, üye çalışmaları ve yeni sponsorluklar yüzleri güldürüyor. Bursaspor üyelerine ayrıcalık sağlayacak firma indirimleri de hızla artıyor.

Yönetimsel taraftaki çalışmalar Süper Lig seviyesini zorlarken, tam da burada 3.ligden kurtulmamızın bir iki hafta gecikmesine üzülmedim desem yalan olur. Onun için geçen hafta Ege Bölgesi'nde yenilip 3 puan nasıl bıraktıysak, yine Ege Bölgesi'nden alacağımız 3 puan ile "Nerede kalmıştık?" diyeceğimize inancım tam.