Anadolu Üniversitesi maçı konusunda biraz temkinliydik. Rakip grubun çıkış yapan ekiplerindendi. Hem yönetimsel ,hem de taraftar baskısı olmadan mücadele ediyorlardı. Bursaspor ise hedefi için rakiplerine takılmaması gerekiyordu.

Hava ve saha koşulları Süper Lig havasındaydı. Tribünlerde biraz kayıp olsa da muhteşem topluluk yine yerlerini almıştı.

İlhan Depe ve Sedat Cengiz cezaları nedeniyle tribünde olurlarken, yerlerine Bora Yılmaz ve Vefa Temel ilk 11'de sahaya çıktılar. Hamza Gübu sefer Abdullah Tazgel'i kulübeye göndermiş sol bekte görev alıyordu. Vefa ve Bora oyundan kaldıkları sürede iyi işler yaptılar. Vefa Temel'deki gelişim sevindiriciydi.

Rakip Anadolu Üniversitesi ilk yarıda oyunu kontrollü oynamayı tercih etti. Alan daralttılar ve topu Bursaspor'a bıraktılar. 44. dakikaya kadar da bunu başarmışlardı. Bu dakikada Hamza Gür'ün bireysel becerisi ve ısrarı ile yarattığı pozisyonla Vefa Temel'in gol atmasını sağladı.

İkinci yarı bölüm bölüm iyi Bursaspor izlerken, son bölümlerde yine yürekleri ağıza getiren bir oyun sergilendi. Rakibin maçı 2-1'e getirdikten sonra yakaladığı poziyonlar çok ciddi ve düşündürücü nitelikteydi. Batalla ve teknik ekibinin bunları notlarına kaydettiğini düşünüyorum.

Bu maçın ikinci yarısında defans bölgesinin bu sene ilk defa bu kadar çok pozisyon verdiğini gördüm. Arkaya kaçırılan ve kaleci ile karşı karşıya kalınan bu kadar pozisyon vermemişlerdi. Tesellimiz bu hataları sonuca ulaştıracak kaliteli oyuncularının olmamasıydı.

Ancak bu maç özelinde Hamza Gür'e ayrı bir parantez açmak gerekiyor.

Bravo Hamza.

Sol bek olarak başladığı maçı sağ açık olarak tamamladı. 3 golde katkısı vardı. Çok uğraştı, didindi ve mücadele etti. Bu takımın hem jokeri, hem de dinamosu oldu. Teknik ekip nereye koyarsa oranın hakkını veriyor. Ne desek az. 2. Lig kadro yapılanmasında yerini garantileyen ilk futbolcu olduğunu düşünüyorum.

Zaman zaman yazdığımız ve söylediğimiz genç Ahmet Çobaoğlu'nu izlemek de beni çok mutlu etti. Kısa süre görev alsa da isteği, arzusu ve çabası mükemmeldi. Topla ilişkisi de çok iyiydi. Daha çok şans bulmayı hak ettiğini düşünüyorum. Ahmet'ler, Emre'ler, Enes'ler, Eray'lar ve daha bunlar gibi birçok altyapı topçuları var.

Bunlara neden değindim biliyor musunuz?

Yakın zamanda matematiksel olarak da garantilenecek şampiyonluktan sonra yeni yapılanmayı konuşacağız.

Taktiksel oyun planlarının konuşulmadığı bu ligden çıktıktan sonra genel itibarı ile oyun planlarının ön plana çıkacağı bir üst ligde yer alacağız.

Bu sebeple şimdiki durumun bize yeterli olmayacağı düşüncesine sahip birçok camia mensubunu olduğunu biliyorum. Hamza Gügibi oynayacak daha fazla sayıda oyuncuya ihtiyacımız olacak. Bu konuda yeni dönemde Başkan Enes Çelik'e çok iş düşecek gibi görünüyor.

Başkan Enes Çelik demişken yeni anlaşmalar ve yeni gelir kaynakları konusunda yeni anlaşmaların yapıldığını görüyoruz. Yönetimsel anlamda değerli çalışmalar. Gelecek planlamları için yapılan hamleler gerçekten galibiyetlerden çok daha kıymetli.

Çekindiğimiz  Anadolu Üniversitesi maçı kayıpsız ve farklı geçildi. Ligin boyu biraz daha kısaldı. Hedefe çok az kaldı. Futbolcuların kendilerine koyduğu "Nağmalup Bursaspor" hedefine bir adım daha yaklaşıldı. Takımın haftaya Maraş deplasmanında da gerken sonucu alacaklarına inancım tam. Buralardan kurtulmak için bizler inandık, futbolcular da inanmış, o zaman sorun yok.