Bu yıl 8’incisi düzenlenen Uludağ Premium Ultra Trail, 20 farklı ülkeden 2650 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Bursa’nın zirvesinde, doğayla iç içe parkurlarda geçen mücadele unutulmaz anlara sahne oldu.
6 ayrı etapta zirveye yolculuk
“Uludağ’da Koşmayı Hayal Et!” sloganıyla düzenlenen organizasyonda sporcular UPUT100K, UPA66K, UPM42K, UPE30K, UP16K ve UP6K etaplarında kıyasıya yarıştı.
100K parkurunun erkekler kategorisinde Oliver Bieser 12 saat 12 dakika 31 saniyelik derecesiyle birinciliği elde etti. Kadınlarda ise Seda Kurtuldu 17:02:18'lik süresiyle zafere ulaştı.
Doğayla yarış, farkındalıkla koşu
Parkurlar; Cennettepe, Kirazlıyayla, Süleymaniye, Hünkar Köşkü, Zeyniler Köyü, Cumalıkızık, Kürekli Şelalesi, Saitabat Şelalesi gibi Bursa’nın doğal ve tarihi güzelliklerinden geçti. 16K etabında orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla sporcu Umut Kurum, özel müdahale kıyafetiyle koşuya katıldı.
Maraton sadece yarış değildi
Organizasyon boyunca doğada senfoni dinletileri sunulurken Can Gox, Ceren Toksöz ve Neyzen konserleriyle sporculara moral verildi. Bu yıl Onur Çam anısına koşulan 6K parkuru da duygusal anlara sahne oldu.
Şampiyonlar belli oldu
66K erkeklerde Başar Necdet Ülker, kadınlarda Ekaterina Osmakova zafere ulaştı. 42K'da Ayhan Çelik ve Tuğçe Karakaya, 30K’da Halil İbrahim Güneş ve Fatma Taş, 16K’da Mustafa Kaya ve Ayşenur Demirci birinci oldu. 6K’da ise Muhammed Bilal Osman ve Maria Kolpakova zirveye çıktı.
Destek ve vefa mesajları
Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş, “Uludağ’ımızın kapıları sporculara her zaman açık” derken, Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kızıl organizasyonu 2026’da uluslararası düzeye taşıma hedeflerini duyurdu.
Organizasyonun ana sponsorları arasında Asics, Anadolu Sigorta, Doca Textile Tech, Swissotel Uludağ Bursa gibi önemli markalar yer aldı. Katkı sunan sponsorlar ve protokol üyeleri, ödül töreninde dereceye giren sporculara kupalarını takdim etti.