Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı sporcuları, Merhum Ziya Ertan Alaçam ve Hasan Şeker Salon İl Deneme Yarışmaları’nda elde ettikleri derecelerle dikkatleri üzerine çekti. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2025 faaliyet programında yer alan ve Bursa’da düzenlenen organizasyonda 363 sporcu mücadele ederken, Osmangazi’nin genç atletleri birçok branşta madalya kazanmayı başardı.

U16 kategorisinde yarışan Muhammed Esad Ayna, 800 metrede Bursa birincisi oldu. Gülle atma branşında ise Talha Özen, 15.49’luk derecesiyle altın madalya kazandı.

A W591039 04

Kısa mesafe ve atlama branşlarında çifte başarı

Kısa mesafe yarışlarında Berkay Işık, hem 60 metre hem de 200 metrede ikincilik elde ederken; Atlas Seymen aynı kategorilerde üçüncülük kürsüsüne çıktı. 400 metrede Deniz Seymen bronz madalyaya ulaştı.

Atlama branşlarında ise Yağız Çorlak, uzun atlamada 6.47 metre ve üç adım atlamada 13.67 metre ile iki kez birincilik elde ederek günün en başarılı sporcularından biri oldu. Üç adım atlamada Ayberk Cesur 12.89 metreyle ikinci, Safa Yüksel ise her iki branşta da üçüncü sırada yer aldı.

A W591039 01

Gülle atmada üçlü podyum

Gülle atma kategorisinde Mehmet Ali Baykal birinci, Bertuğ Savaş ikinci ve Hamza Bilgili üçüncü oldu. 60 metre engellide yarışan Ata Mutlu ise 9.36’lık derecesiyle yarışı ikinci sırada tamamladı.

A W591039 02

Alınan derecelerin ardından Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.