Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3. ayağı, bu yıl da Bursa Otomobil Spor Kulübü (BOSSEK) organizasyonuyla adrenalin tutkunlarını bir araya getiriyor.
23-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 49. Yeşil Bursa Rallisi, Orhaneli-Keles bölgesinin zorlu asfalt etaplarında gerçekleşecek.
Start seremonisi
🏁 Start: 23 Mayıs Cuma, saat 20.30 – Downtown Yaşam Merkezi
🚗 Toplam araç: 59
👥 Toplam sporcu: 118
📍 Etap uzunluğu: 493 km / 9 özel etap
🏁 Finiş: 25 Mayıs Pazar, saat 16.15 – aloft Bursa Hotel önü
BOSSEK Başkanı Mete Pala: “Çevre bilinciyle dopdolu bir yarış”
Organizasyonun tanıtım toplantısında konuşan BOSSEK Başkanı Mete Pala, şu ifadeleri kullandı:
“Yarım asra yaklaşan bu mirası, destekçilerimiz ve gönüllülerimizle büyütmeye devam ediyoruz. Bu yıl da heyecan, rekabet ve çevre bilinciyle dopdolu bir etkinlik sunacağız.”
Bursa’da spor, kadın gücü ve dayanışma bir arada
-
Kadın sporcular sayısındaki artış dikkat çekiyor.
-
Ralli pilotu Kübra Denizci Keskin, engelli sporcu olarak yarışta yer alacak.
-
Atış Motorsport takımında 3 kadın yarışmacı mücadele edecek.
Kübra Denizci: “Dünyada bir ilki gerçekleştiriyorum. Engelsizlerle aynı kulvarda sınırlarımı zorluyorum.”
Bursa’nın markaları tam destek veriyor
Organizasyon; Atış Yapı ana sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve çok sayıda yerel markanın katkısıyla gerçekleştiriliyor. Etkinliğe destek veren kurumlar arasında Spor Toto, ICRYPEX, Autoclub, Özhan Marketler Zinciri, İnallar, PowerApp gibi önemli isimler yer alıyor.
TOSFED ve Büyükşehir'den tam destek
TOSFED, Bursa İl Temsilciliği ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri organizasyonun önemini vurguladı:
-
Mithat Ülküden (TOSFED): “Bu şehir otomotivin kalbidir.”
-
Mehmet Yıldız (Büyükşehir): “Başkanımız Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda, Bursa'yı sporun başkenti yapmak istiyoruz.”
-
Gökhan Azak (Gençlik ve Spor Daire Başkanı): “Toplumun her kesimini sporla buluşturma hedefindeyiz.”
Sporcular ne diyor?
🏁 Kerem Kazaz (Petrol Ofisi pilotu): “Yeşil Bursa çok köklü, çok zor bir yarış. Yeni etaplar heyecan verici.”
🏁 Ali Türkkan (Castrol Ford Team Türkiye): “Bursa’da yarışmak, Portekiz’den bile güzel. Lezzetleri de, atmosferi de.”
Takvimin dikkat çeken etapları:
📍 24 Mayıs Cumartesi
– Orhaneli yolu - Dağgüney (8 km)
– Dağgüney - Keles yolu (26 km)
– Seyirci özel etabı (Demirtaş) – 5,2 km
📍 25 Mayıs Pazar
– Remed Assistance (Hüseyinalan) – 10,10 km
– Downtown (Soğukpınar) – 10,30 km