1948 yılında hizmete giren ve Bursaspor‘a 68 yıl hizmet veren Atatürk Stadı‘nın 2015 yılında yıkılmasından sonra park ve miting alanı olarak hizmet veren “millet bahçesi” oluşturulması için çalışmalar 2018’de başlamış, 5 Haziran 2020 tarihinde açılışı gerçekleştirilmişti.

Açıldığında 42 dönüm olan millet bahçesini genişletmek için bitişiğindeki Bursa Atatürk Spor Salonu, yüzme havuzu, güreş salonu ve müştemilat binalarının da yıkılacağı, açılıştan hemen sonra duyurulmuş ve millet bahçesine 18 dönümlük alan eklemek üzere bu yapılar Temmuz 2020’da Belediye tarafından yıkılmıştı.

İlk harcı Mustafa Kemal Atatürk’ün bağışıyla karılan Atatürk Stadyumu‘nun yıkılıp Millet Bahçesi yapılması ve ardından Atatürk Spor Salonu‘nu ve Atatürk yüzme havuzunun da yıkılacağının açıklanması, basında “Atatürk ismi bir bir siliniyor” şeklinde yer almış ve eleştirilere konu olmuştu. Dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu eleştirilere aynı yere yapılacak daha modern bir spor salonuna Atatürk‘ün adının verileceği şeklinde yanıt vermişti.

750X421Xmillet Kutuphanesi.jpg.pagespeed.ic. P W6 Iamay O

Bursaspor’un geçmiş spor zaferlerinin anısını yaşatmak için Atatürk Stadyumu‘nun Şeref Tribünü‘nün korunacağı ifade edilmiş olmasına rağmen yıkılması, kent hafızasının yok edilmesi olarak yorumlanarak eleştirilmişti.

Son yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa BozbeyMillet Bahçesi‘ne çevrilen alanın yeniden ve nostaljik şekilde stadyuma çevrileceği yönünde teknik çalışmaların başladığına dair bir açıklama yapmıştı.

Bu kapsamda ,Millet Bahçesi‘ndeki dairesel planlı Millet Kıraathanesi‘nin içindeki Ekim 2020’de hizmete giren Bursa Millet Kütüphanesi‘nin adı Atatürk Stadyumu Kütüphanesi olarak değiştiriliyor. 1700 metrekare kullanım alanı, 500 kişilik oturma alanı ve 20bin kitap kapasitesine sahip kütüphanenin adı bundan sonra Atatürk Stadyumu Kütüphanesi olacak.

Editör: Haber Merkezi